Wegwijs in de complexe wereld van btw op financiële verrichtingen

26/01/2017

Op 10 februari organiseert Febelfin in samenwerking met KPMG het seminarie "VAT and Financial & Banking Services". Tijdens dit seminarie worden alle aspecten met betrekking tot btw op financiële verrichtingen voor u op een rijtje gezet.

Elke deelnemer krijgt ook zijn eigen exemplaar van het boek "btw op bancaire en financiële verrichtingen" mee naar huis. Mis dit unieke aanbod niet, inschrijven kan nog!

De wereld verandert

De technologische vooruitgang en de toenemende globalisering hebben financiële instellingen danig veranderd. De dienstverlening van banken en financiële instellingen, is in de loop der jaren heel divers en complex geworden.

Als gevolg van deze ontwikkelingen moet ook de fiscale wetgeving zich, zo goed en zo kwaad als het kan, aanpassen. Wat de btw betreft, zijn er weinig Europese of Belgische wetswijzigingen doorgevoerd.

Wel heeft het Europese Hof van Justitie een aantal criteria aangebracht die in het bijzonder nuttig zijn bij de beoordeling van btw-vrijstellingen die van toepassing zijn op financiële diensten. Tijdens dit seminarie krijgen professionelen een overzicht van de principes, de administratieve richtlijnen en de rechtspraak die van toepassing zijn op de btw op financiële producten.

Boek “De btw op bancaire en financiële verrichtingen”

Tijdens het seminarie komt ook het boek "De btw op bancaire en financiële verrichtingen - La TVA sur les opérations bancaires et financières", een werk geschreven door KPMG samen met deskundigen uit de banksector, uitgebreid aan bod. Het boek is een absolute must read voor iedereen die geconfronteerd wordt met vragen over de toepassing van btw op bancaire en financiële diensten. Een exemplaar van het boek is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Dit boek bestaat zowel in het NL als in het FR. Hier vindt u meer info.

Inschrijven kan nog

Er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar voor dit seminarie. Inschrijven kan via deze link.

Meer over: