Pers

 • 8 december 2017

  Vandaag treedt Wien De Geyter, Secretaris-Generaal bij Febelfin, aan als nieuwe voorzitter van Febelfin Academy. Ze neemt de fakkel over van Werner Abelshausen, die 11 jaar lang aan het roer stond van het opleidingscentrum voor de financiële sector.

 • 30 november 2016

  Binnen iets meer dan een maand wordt het nieuwe jaar ingezet. Traditiegetrouw gaat dit gepaard met een aantal wijzigingen in alle domeinen van het dagdagelijkse leven. Ook op financieel en economisch vlak is dit niet anders. 

 • 8 juni 2016

  Op 20 juni 2016 organiseert Febelfin in samenwerking met Febelfin Academy de workshop “Financiering van KMO’s”. KMO’ers kunnen er deelnemen aan twee verschillende sessies, vrij te kiezen uit de thema’s “leasing”, “bankfinanciering”, “risicokapitaal” en “ondersteunende overheidsmaatregelen”. De workshop - die gratis wordt aangeboden - moet de bedrijfsleiders van kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunen in het opbouwen van hun kennis rond financiering

 • 2 december 2014
  Febelfin Academy leslokalen

  Wie aan de slag wil als verzekeringsbemiddelaar moet zijn kennis van de verzekeringen bewijzen. Vanaf 1 januari 2015 kan dit door te slagen in een gecentraliseerd examen. De bemiddelaar zal examens moeten afleggen én ervoor slagen voor elke verzekeringstak waarin hij actief wil zijn. Febelfin Academy zal fungeren als één van de erkende examencentra.

 • 25 september 2014

  Betrokken partners tevreden over eerste tussentijdse resultaten

  Begin dit jaar hebben Febelfin en de sociale partners het jongerenplan van de banksector gelanceerd. 200 werkloze en uitkeringsgerechtigde jongeren onder de 26 jaar krijgen hierdoor de kans om een opleiding met stage te volgen als loketmedewerker. Op het einde van het opleidingstraject zijn zij voldoende gewapend om zelfstandig klanten aan het bankloket te bedienen. Zowel de regering, de VDAB, Forem als de RVA hebben hun steun en medewerking verleend aan het project. De eerste tussentijdse resultaten zijn bemoedigend. Van de 45 jongeren die het opleidingstraject reeds volledig hebben doorlopen, zijn er 14 aan de slag.