Pers

 • 25 april 2018

  We leven in een nieuwe, steeds meer digitale wereld. Nieuwe technologieën hebben niet alleen onze denkwijze veranderd maar ook de manier waarop we met elkaar omgaan. Deze evolutie toont zich eveneens in de financiële sector. Klanten verwachten een instant en flexibele dienstverlening van hun bank, 24 op 24. De financiële sector tracht – op maat van elk – een passend antwoord te bieden op deze veranderende verwachtingen. Deze uitdagingen veranderen echter niets aan de kerntaak van de sector: het omzetten van spaargeld in kredieten aan gezinnen, ondernemingen en overheden.

 • 28 januari 2015

  De kredietverlening aan particulieren (hypothecair krediet en consumentenkrediet) heeft een substantiële impact op de Belgische economie. Indien de kredietverlening een stagnatie gekend zou hebben tussen 1995 en 2013, zou het BBP in België op jaarbasis maar liefst 0,76% lager uitgevallen zijn. 

 • 3 september 2012

  Banken pompten sinds 2007 88,1 miljard euro extra in de Belgische economie

 • 13 januari 2012

  Vandaag stelt Prof. Dr. Nancy Huyghebaert van de KU Leuven, naar aanleiding van een persconferentie samen met de Beroepsvereniging voor het Krediet (BVK) de resultaten voor van een studie naar het belang van kredietverlening aan particulieren, d.w.z. zowel consumentenkrediet als hypothecair krediet, voor de Belgische economie.