Nieuws

 • 17 maart 2017

  Over de lage rente politiek is al heel wat inkt gevloeid. Maar hoe bekijken deskundigen uit de bedrijfs- en academische wereld het lage renteklimaat?  U ontdekt het in onze nieuwe 360° newsletter.

 • 12 mei 2016

  Belgen worden sinds jaar en dag aanzien als echte spaarkampioenen. Anno staat er voor pakweg 260 miljard EUR op de Belgische spaarboekjes, een bedrag dat de laatste jaren alleen maar gestegen is. Michel Vermaerke, Gedelegeerd bestuurder van Febelfin, licht in het editoriaal van Fokus Personal Finance toe waarom dit spaargeld cruciaal is voor de Belgische economie.

 • 20 januari 2016

  Febelfin heeft vandaag een online dashboard gepubliceerd dat een duidelijk overzicht biedt van alle maatschappelijk relevante cijfers over de financiële sector in zijn geheel.

 • 18 december 2015

  De complementariteit van de drie pensioenpijlers is noodzakelijk om de toekomstige levensstandaard te verzekeren. Heel wat Belgen leveren nu reeds een aanzienlijke inspanning om te voorzien in een aanvulling op hun wettelijk pensioen.

 • 15 januari 2015

  In 2014 hebben de Belgische banken voor 1,9 miljard EUR aan kapitaal opgehaald via de volkslening. Onder meer gedreven door de lage rente die momenteel heerst, toonde de aangroei van de volksleningen zich naar het einde van het jaar minder uitgesproken dan in de eerste maanden van 2014. Toch blijft de volkslening duidelijk een spaarproduct dat inspeelt op de vraag van de consument en projecten financiert met een meerwaarde voor de maatschappij. 

 • 16 oktober 2014
  Duurzaamheidsrapport Febelfin

  In 2013 werd 3,05 miljard EUR opgehaald via duurzame spaarproducten. Een jaar eerder bedroeg dit nog 2,41 miljard EUR. Als we naar de duurzame beleggingen kijken, zien we in 2013 een daling tegenover het jaar ervoor: van 8,7 miljard EUR naar 7,7 miljard EUR. Toch tekent deze daling zich niet af in het aanbod aan kwalitatieve, duurzame beleggingsmogelijkheden.

 • 21 mei 2014

  De jongste dagen en weken deelden verschillende financiële instellingen mee dat de rente op de gereglementeerde spaarboekjes wordt verlaagd. Voor veel consumenten lijkt dit op het eerste gezicht slecht nieuws. Maar is dat ook zo? 

 • 27 januari 2014

  Het regime rond de spaarboekjes werd in 2013 grondig veranderd. Maar wat waren die veranderingen dan en wat brengt 2014? Febelfin licht kort toe.

 • 19 december 2013

  Begin januari 2014 treden verschillende nieuwe regels in werking. Ook worden de resultaten zichtbaar van verscheidene projecten waaraan de financiële sector in de loop van 2013 gewerkt heeft in overleg met verschillende stakeholders.

 • 10 juni 2013

  Daniel Mareels, General Manager bij Febelfin, heeft zondagochtend, 9 juni 2013, deelgenomen aan het debat "L'épargne des Belges sera-t-elle taxée ou épargnée?" in Mise au Point (RTBF). Hij legde er onder meer uit hoe het spaargeld van de Belgen getransformeerd wordt in kredieten voor particulieren, ondernemingen en overheden.

Pagina's