Nieuwe kennisvereisten voor kredietbemiddelaars in de kijker

09/08/2016

In het artikel "Verkopers worden bankier" van dit weekend belicht Het Belang van Limburg de nieuwe kennisvereisten voor kredietbemiddelaars.

"Sinds de financiële crisis heeft de sector grote inspanningen gedaan om de consument beter te beschermen. Aan mensen die professioneel bezig zijn met het verlenen van leningen en kredieten worden dan ook strenge eisen gesteld op vlak van professionele betrouwbaarheid en beroepskennis”, wordt Michel Vermaerke, CEO van Febelfin, geciteerd.

Verstrenging

Sinds 1 november vorig jaar zijn de vereisten voor kredietbemiddelaars verstrengd en moet iedereen die in de branche actief is ook effectief zijn kennis aantonen aan de hand van een examen.

De deadline komt eraan!

Uiterlijk 1 mei 2017 loopt de overgangsperiode af en dienen alle examens afgelegd te zijn. Hierbij is een belangrijke taak weggelegd voor Febelfin Academy, dat instaat voor de opleidingen en de daaropvolgende examens.

Op de website van Febelfin Academy kan meer informatie worden gevonden over dit opleidings- en examentraject. Ook meteen inschrijven is mogelijk!

Jobat

Eind oktober vorig jaar zette ook Jobat de kredietbemiddelaars in de kijker. Ivo Van Bulck, director commercial banking bij Febelfin en Secretary General bij de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) gaf toen samen met Ann Vanlommel, Managing Director bij Febelfin Academy, de nodige tekst en uitleg in een bevattelijk artikel.

 

 

Meer over: