Levenslang leren wint aan belang

De steeds verder oprukkende digitalisering confronteert de financiële sector met een nieuwe realiteit. De consument van vandaag verwacht flexibele financiële diensten die 24/24 beschikbaar zijn en wil geholpen worden op momenten die hij zelf kiest, los van de openingsuren van het fysieke bankkantoor.

Om zich klaar te stomen voor deze digitalisering moet de sector zich grondig hervormen. Ook de tewerkstelling ontsnapt hier niet aan. Zo daalde het aantal werknemers in de financiële sector de laatste jaren gevoelig.

Nieuwe profielen aan boord

Dit betekent niet dat de sector niet op zoek is naar vers talent. Maar om een antwoord te bieden op de nieuwe realiteit zijn wel andere profielen nodig dan vroeger. De sector zet meer in op data en data-analyse. Ook riskmanagement en compliance winnen aan belang.

De werknemer van de toekomst is probleemoplossend en heeft een kritische geest en een gezonde dosis creativiteit. Vaardigheden die stuk voor stuk getraind worden in ons onderwijs en waarmee pas afgestudeerden de sector kunnen helpen om zich heruit te vinden. 

Dynamisch carrièrepad

Een troef die de financiële sector heeft in de zoektocht naar nieuw talent is het aanbieden van een dynamisch carrièrepad. Talent krijgt de kans om zich een hele loopbaan te ontplooien. Zowel werkgever als werknemer trekken vandaag de kaart van een duidelijk leerengagement. Levenslang leren wordt gezien als dé manier om te investeren in jezelf en je carrière.

Het hoeft niet te verbazen dat de financiële instellingen, individueel of op sectorniveau via o.a. Febelfin Academy, permanent investeren in de vorming van hun werknemers. Liefst 2,7% van de personeelskosten wordt jaarlijks geïnvesteerd in opleidingen. Febelfin Academy mag jaarlijks meer dan 50.000 cursisten verwelkomen, verspreid over zo’n 240 trainingen en workshops.

Hybride opleiding als norm

Hoe worden deze nieuwe profielen het best benaderd? Kiezen zij uitsluitend voor digitale oplossingen of blijft de klassikale opleiding overeind? Febelfin Academy is ervan overtuigd dat het hybride model - een combinatie van verschillende leervormen zoals klassikale lessen en e-learning - de nieuwe standaard wordt.

Er bestaat geen uniek antwoord op de digitalisering. Niemand weet hoever die zal reiken en welke veranderingen die zal teweegbrengen. Wel is duidelijk dat we voortdurend zullen moeten evolueren en dat we met z’n allen nieuwe vaardigheden moeten verwerven. Blijven leren en investeren in jezelf vormt alvast een goed begin.

Werner Abelshausen, Chairman @ Febelfin Academy