nr. 12 - special edition

 • nr. 12 - juni 2017

  “It was the best of times, it was the worst of times.” Meer dan twaalf jaar lang stond Michel Vermaerke als CEO aan het roer van Febelfin. In vaak stormachtige omstandigheden leidde hij de bankenfederatie door de zwaarste financiële crisis sinds de jaren dertig. Vandaag is de wereld in (relatief) rustiger water terechtgekomen en staat Vermaerke voor een nieuwe uitdaging. Maar niet zonder eerst met ons terug te blikken op meer dan een decennium bij “zijn” Febelfin. “Banken hebben intrinsiek een maatschappelijke rol te vervullen.”

 • nr. 12 - juni 2017

  De steeds verder oprukkende digitalisering confronteert de financiële sector met een nieuwe realiteit. De consument van vandaag verwacht flexibele financiële diensten die 24/24 beschikbaar zijn en wil geholpen worden op momenten die hij zelf kiest, los van de openingsuren van het fysieke bankkantoor.

 • nr. 12 - juni 2017

  In meer dan 1 op 5 Belgische gezinnen slaagt niemand erin om te internetbankieren. Bijna een kwart van onze gezinnen weet niet hoe ze online moeten betalen met een debet-of kredietkaart. Vooral ouderen zijn niet echt digitaal vaardig. Ruim 35% van de 55-plussers kan bijvoorbeeld niet internetbankieren.

 • nr. 12 - juni 2017

  Van deze digitale nieuwsbrief bestaat ook een PDF-versie.