Febelfin Academy ontvangt eerste deelnemer van het dONUS programma!

22/12/2016

Eind vorig jaar stapte Febelfin Academy in het dONUS programma van de Quintessence Group. Het principe van dONUS is even simpel als vooruitstrevend: zowel werknemer als werkgever storten een bepaald budget op een “leerrekening”. Dat leergeld kan de werknemer besteden om zichzelf verder te ontwikkelen en levenslang bij te leren. Benny Ackermans, werkzaam in het domein van Operational Risk Profiling bij BNP Paribas, was de eerste die via dONUS bij Febelfin Academy kwam aankloppen. Hij koos voor een opleiding “afgeleide financiële producten” en slaagde met brio.

Tussen de kerstinkopen door legden wij Benny op de rooster! 

Benny, hoe heb je dONUS leren kennen?

Ik heb dONUS leren kennen via het nieuwe bonussysteem van BNP Paribas, waarbij werknemers zelf mogen beslissen hoe zij hun bonus willen invullen. Zo konden wij bijvoorbeeld het hele jaar door een opleiding naar keuze volgen. Het leek mij persoonlijk wel interessant en voordelig om hiervoor te kiezen. Een cash bonus is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen, maar het grote voordeel van investeren in een opleiding, is dat je hierbij over het volledige brutobedrag van je bonus kan genieten. Bovendien investeer je op die manier in je persoonlijke ontwikkeling. Kortom, ik ben zeker een fan van het systeem.

Je volgde het programma “afgeleide financiële producten voor gevorderden” bij Febelfin Academy. Hoe heb je deze opleiding ervaren?

Het was mijn eerste opleiding bij Febelfin Academy en meteen ook een heel positieve ervaring. De opleiding verliep heel vlot. Er was tijdens de lessen veel ruimte voorzien voor discussies en vragen, wat altijd een pluspunt is. De lesgever wist bovendien goed waarover hij sprak. Hij had duidelijk erg veel ervaring in zijn domein en aarzelde ook niet om deze ervaring te delen met anderen.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik ben eigenlijk een mathematicus, een ingenieur van opleiding. Na mijn studies ben ik uiteindelijk bij BNP Paribas terechtgekomen in het domein van risk management. Bepaalde aspecten zijn hierbij al gemakkelijker dan andere. De risicoaspecten bij een lening zijn bijvoorbeeld niet zo ingewikkeld, maar het risico bij bv. “investment banking” is een ander paar mouwen en een domein waarin ik mij nog verder wilde verdiepen. Daarom koos ik voor een gepaste opleiding. Mijn keuze voor deze opleiding heeft daarnaast ook gewoonweg te maken met mijn persoonlijkheid. Ik heb altijd al een zeer brede interesse gehad en heb altijd al veel belang gehecht aan mijn persoonlijke ontwikkeling en kennisverwerving.

Learning: key for evolution!’ is de slogan van Febelfin Academy. Je bent zelf blijkbaar ook een voorstander van levenslang leren. Waarom is dit volgens jou belangrijk?

We leven natuurlijk in een wereld die continu in verandering is. Denk maar aan de digitale revolutie… Die heeft zijn weerslag op zowat alle domeinen van onze maatschappij. Mensen zijn zich ervan bewust hoe belangrijk het is om te investeren in bijscholing. Levenslang leren is nodig om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Ik heb bijvoorbeeld zelf veel vrienden die werkzaam zijn in de technologiesector. Elk van hen kan het beamen: bijscholing is essentieel in dit digitale tijdperk!

Wat zijn voor jou de voordelen van dONUS?

Er is eerst en vooral enorm veel keuzevrijheid qua opleidingen. Binnen de opleidingen zelf is er bovendien veel variatie qua niveau. Hierdoor kunnen dus ook mensen die minder thuis zijn in een bepaalde materie zich bijscholen zonder al te veel drempelvrees. Verder biedt dONUS uiteraard ook het voordeel dat je op een duurzame manier kan investeren in kennis.

Al plannen in het vooruitschiet voor een nieuwe opleiding?

Ik ben sowieso van plan om nog een opleiding te volgen via het dONUS systeem. Ik overweeg bijvoorbeeld om binnenkort een opleiding te volgen over “big data”. Ik vind dat een enorm interessant onderwerp. Begrijpen hoe een database en de verwerking van gegevens in elkaar zit … het zijn skills die je volgens mij in elke sector kan gebruiken.

Nog een laatste vraag: welke tips zou jij meegeven aan wie “bijscholing” heeft opgeschreven op zijn lijstje met goede voornemens voor 2017?

Het is natuurlijk altijd handig om een nauwgezette carrièreplanning uit te stippelen en na te volgen, maar ik denk dat je vooral aan een bepaalde opleiding moet beginnen uit eigen interesse. Interesse blijft natuurlijk de motivatie om in eerste instantie aan een opleiding te beginnen. Toch is het belangrijk om daarnaast ook rekening te houden met de maatschappelijke relevantie van een opleiding. Dit, met oogmerk op toekomstige job opportuniteiten.

Voor meer informatie over het dONUS initiatief kunt u terecht op de website van Febelfin Academy:

https://www.febelfin-academy.be/nl/nieuws/detail/nieuw-hr-concept-donus-maakt-levenslang-leren-zeer-toegankelijk.

Meer over: