Campagne elektronisch betalen

4 juni 2012

Comeos en Febelfin, respectievelijk de federatie van de handel en diensten in België en de Belgische federatie van de financiële sector, zetten samen hun schouders onder het stimuleren van elektronische betalingen. Begin september 2012 zullen zij samen een promotiecampagne lanceren met als slogan “Betalen? Met de kaart uiteraard!”. De campagne kadert in het overleg dat beide sectoren eerder hebben aangeknoopt om het elektronisch betaalverkeer in België een bijkomende stimulans te geven.

  

 

Deze campagne is gebouwd rond een duidelijk zichtbare slogan en logo, die niet verwijzen naar een specifiek type van betaalkaart, noch naar een welbepaald bedrag. De campagne zal niet alleen te zien zijn op plaatsen waar je met de kaart kan betalen – zoals winkels, apothekers, enz. -  maar ook op homebanking websites van banken en in selfbanks.

Ondanks het feit dat kaartbetalingen jaar na jaar toenemen, zijn er nog steeds handelaars en consumenten die hier niet of onvoldoende mee vertrouwd zijn. Met deze campagne willen Comeos en Febefin hen wijzen op de mogelijkheid om met de kaart te betalen en op de talrijke voordelen van kaartbetalingen. In de eerste plaats zijn deze kaartbetalingen niet alleen een eenvoudige én snelle manier om te betalen. Kaartbetalingen zijn ook veiliger en gebruiksvriendelijk aangezien er minder geld in kas of op zak moet gehouden worden en er dus minder gevaar is voor diefstal, verlies of vergissingen.

Handelaars die wensen deel te nemen aan deze campagne, kunnen terecht op www.comeos.be voor meer informatie, en ook voor de stijlgids over het gebruik van logo en slogan.

Voor het gebruik van logo en slogan kunnen banken en handelaars ook terecht op de website  www.metdekaartuiteraard.be.

 

Meer informatie

Meer informatie kan worden verkregen bij :

-Pamela Renders, woordvoerster van Febelfin (02 507 68 31 - 0477 39 99 79 - pr@febelfin.be).

-Peter Vandenberghe, Communicatieverantwoordelijke Comeos (02 788 05 10 - 0495 59 93 99 - peter.vandenberghe@comeos.be).

 

Over Comeos

Comeos vertegenwoordigt de Belgische handel en diensten. Onze leden zijn actief in achttien sectoren en verkopen aan bedrijven of rechtstreeks aan de consument. Samen zijn onze sectoren goed voor 11,2 procent van het bnp en stellen ze 400.000 mensen te werk, wat van de handel de grootste werkgever in de privé-sector maakt. Comeos levert diensten op maat van zijn leden, en wil als kennis- en netwerkingplatform de dynamiek van de handel stimuleren.

 

Over Febelfin

Op 28 maart 2003 werd Febelfin, de Belgische Federatie van de Financiële sector, opgericht. De beroepsfederatie telt vijf aangesloten leden, namelijk de Belgische Vereniging van Banken (die opgericht werd in 1937) en Beursvennootschappen (BVB), de Belgische Vereniging van Asset Managers (BEAMA), de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), de Belgische Vereniging van Beursleden (BVBL) en de Belgische Leasingvereniging (BLV), en enkele geassocieerde leden met een bijzonder statuut. Begin 2012 vertegenwoordigen Febelfin en haar leden 254 financiële instellingen in België. Samen staan deze rechtstreeks in voor meer dan 100.000 jobs en onrechtstreeks nog eens meer dan 100.000.

De gebundelde krachten van de verenigingen in één overkoepelende federatie vormen een unicum binnen de Europese Unie. Febelfin is zowel op nationaal als internationaal vlak de belangrijkste vertegenwoordiger van de Belgische financiële wereld. De federatie neemt de uitdaging op zich een belangrijke rol te vervullen als “shared voice” van de sector en als bruggenbouwer tussen haar leden en verschillende partijen op nationaal en Europees niveau: beleidsmakers, toezichthouders, beroepsfederaties en belangenverenigingen.

De federatie volgt trends en evoluties op de voet en helpt haar leden de juiste positie in te nemen. Samen met hen werkt Febelfin, via boodschappen en standpunten, aan het uitdragen van de waarden van de sector: dienstverlening, vertrouwen en transparantie, dynamiek en proactiviteit.

Meer over: